Стало відомо, скільки ще людей РФ планує “тихо набрати” на війну проти України

У Кремлі намагаються залучити ще сотні тисяч військовослужбовців для участі у війні в Україні, не викликаючи гніву громадськості.

Згідно з одним зі злитих документів Пентагону, в середині лютого російський диктатор Володимир Путін підтримав пропозицію своїх військових “тихо набрати” 400 тис. додаткових військовослужбовців протягом 2023 року для війни в Україні. Про це повідомляє The Washington Post.

У документі, класифікованому як щоденне оновлення розвідданих ЦРУ, вказується, що інформація ґрунтувалася на “звіті сигнальної розвідки”, що означає, що вона була отримана шляхом перехоплення або підслуховування переговорів російських військових чиновників.

Росія публічно не розкриває, скільки солдатів вона відправила в Україну або втратила там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Царі задушили б нинішню російську владу Резніков

Але за різними оцінками, в наявності залишається близько половини з приблизно 500 тис. військовослужбовців, направлених або призваних в армію за останні 15 місяців.

“Необхідність у додаткових військах загрожує відчуженням російської громадськості та подальшою дестабілізацією економіки країни, яка і без того перебуває під тиском західних санкцій, експортного контролю та інших каральних заходів”, повідомляє видання.

Зазначається, що минулої осені часткова мобілізація викликала масовий відтік чоловіків бойового віку, виснаживши як трудові ресурси, так і призовний контингент.

Щоб захистити Путіна від зворотної реакції і переспрямувати будь-яке невдоволення населення в бік від Кремля, нинішні плани передбачають залучення губернаторів регіонів до організації призовних кампаній, а також продовження набору чоловіків із російських в’язниць, відповідно до іншого документа американської розвідки, що просочився в мережу.

У Росії продовжується прихована мобілізація на війну проти України.

Щомісяця до армії призивають приблизно 20 тис. солдатів це узагальнена цифра в залежності від місяця, заявив керівник Головного управління воєнної розвідки Кирило Буданов.

За його словами, зараз Росія на своїй території має близько 120 тис. резервістів. Керівник ГУР пояснив, чому не всіх із них можуть відправити до України.