Сейсмологи зафіксували землетрус на заході України

Сейсмологи зафіксували землетрус на заході України.

Підземний поштовх стався біля міста Яремче, Івано-Франківської області. Про це повідомив головний центр спеціального контролю.

За даними відомства, підземні поштовхи було “ледве відчутні” для людей на верхніх поверхах. Їх було зафіксовано на глибині 3 км у районі Яремче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одну країну сколихнув потужний землетрус: є загроза цунамі

“27 квітня 2023 року о 13:34:53 (за київським часом) Головним центром спеціального контролю зареєстровано землетрус 7 км на захід від м. Яремче, Івано-Франківської області, магнітудою 2,2 (за шкалою Ріхтера) на глибині 3 км”, сказано в повідомленні.

Даний землетрус відноситься до категорії “ледве відчутних”. Це означає, що коливання можуть відчути лише люди, які знаходяться всередині приміщення у спокійному стані, особливо на верхніх поверхах.

В Індонезії 23 квітня зафіксували два потужних землетруси. Магнітуду першого оцінили в 6,1 бала за шкалою Ріхтера. Він стався на світанку. За кілька годин виник ще один землетрус магнітудою 5,8.

Індонезія розташована в зоні “вогненного кільця” тектонічної активності в Тихому океані. Тому землетруси є звичним явищем для країни.