Суддя здавала окупантам бійців “Азову”

Очільниця Полтавського районного суду “зливала” інформацію про захисників Маріуполя

Вона працювала на ФСБ, передає Служба безпеки України.

“На російську спецслужбу посадовиця вийшла за власної ініціативи на початку повномасштабного вторгнення рф. На той час вона перебувала у Бердянську, де працювала суддею у міськрайонному суді. Після захоплення південного міста жінка добровільно залишилась на тимчасово окупованій частині Запорізької області”, йдеться у повідомленні.

Наприкінці березня 2022 року вона передала окупантам інформацію про переміщення трьох бійців “Азову” з Маріуполя до району Мангуша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили підозру судді, яка сприяла створенню “судового органу” РФ на Харківщині

Зрадниця також закликала інших працівників суду співпрацювати із загарбниками. Якщо їй відмовляли, вона “здавала” людей до російських каральних органів.

Але влітку 2022 року жінка виїхала на підконтрольну Україні територію та влаштувалась до Полтавського райсуду.

“Наразі вирішується питання щодо відсторонення фігурантки від посади та обрання запобіжного заходу ˗ тримання під вартою. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину”, підсумували в СБУ.

На Полтавщині повідомили про підозру українцю, який приїхав на Сумщину воювати у складі ОРДО. Мешканцю Донецької області повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування, а також порушенні законів та звичаїв війни.