У Маріуполі виявили нові могили. Андрющенко припустив, кого там могли поховати

Нові масові поховання біля Маріуполя можуть належати російським військовим.

Час цих поховань не збігається з періодом, коли окупанти ховали вбитих маріупольців, сказав радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає “Радіо Свобода”.

На аналіз супутникових фото від Google знадобиться не менше ніж тиждень.

“Це точно не збігається по часу з періодом ексгумації. Це точно не співпадає з періодом, коли окупанти збирали трупи по вулицях. Це набагато раніше. Можливо, в нас є і така гіпотеза, це можуть бути могили не маріупольців. Тому що росіяни мали десь ховати своїх вбитих окупантів. І цілком можливо, що це воно. Тому треба з’ясувати певні деталі, нам для цього знадобиться щонайменше тиждень”, вказав Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “За ніч могли скинути до 12 бомб” – як жителі Маріуполя виживали у перші тижні війни з РФ

З середини 2022 року окупанти забороняли відвідувати цвинтар з новими похованнями.

“В Мангуші поховано в подібних похованнях приблизно, 4 тисячі людей. А це поховання принаймні візуально більше. На сьогодні ми не можемо сказати точно, коли з’явилося це поховання. Точно знаємо, що це поховання не робили наші комунальники, не робила українська влада. Це поховання з’явилося вже за період контролю російською стороною, за період контролю окупантами. Хто похований, скільки поховано сьогодні ми сказати не можемо”, підсумував радник мера.

Завдяки оновленим картам Маріуполя в Google Maps виявили нові масові поховання.

Кого там поховано та в який період, поки що невідомо. Нові сектори масових поховань знайшли на Новотроїцькому кладовищі. Ці сектори розміром візуально більші за братські могили у селах Виноградне або Мангуші Маріупольського району.