Гуменюк сказала, чи готують окупанти “жест доброї волі” в Криму

Російські загарбники спустошили свої склади з бронетехнікою в тимчасово окупованому Криму.

Тож у мережі з’явилися “теорії”, що ворог може готуватися до “жесту доброї волі” з півострова. Цю теорію в ефірі “24 Каналу” прокоментувала керівниця об’єднаного пресцентру сил оборони “Південь” Наталія Гуменюк. Вона заявила, що наразі не варто робити таких оптимістичних прогнозів.

Вона наголосила, що навіть ті “жести доброї волі”, які росіяни вже здійснювали, були спровоковані дуже потужною та ретельно спланованою роботою Сил оборони України.

“Окупанти на ці “жести” спромоглися лише тоді, коли усвідомили, що перспектив у них вже немає. Тож тією ниточкою, яка ще з’єднувала їх з якимись більш-менш перспективами виживання, вони й користувалися”, наголосила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний анонсував нову велику операцію ЗСУ: що відомо

Як приклади, вона пригадала Антонівський міст, яким росіяни втікали з Херсона на лівобережжя Херсонської області, та катери, яким росіяни втекли з острова Зміїний.

“Тому ми не говоримо про “жест доброї волі”. Ми говоримо про те, що вони, найімовірніше, ці маневри здійснили з метою посилення на певних напрямках”, заявила речниця.

Зокрема, йдеться про підсилення на Запорізькому напрямку та закріплення на Херсонському напрямку для того, щоб стримати бодай першу хвилю наступу Збройних Сил України.

“У будь-якому разі ми продовжуємо контрбатарейну боротьбу, сподіваючись на допомогу руху спротиву та ефективну роботу нашої розвідки для того, щоб ми чітко знали, куди вони перемістилися та як нам треба працювати”, резюмувала Гуменюк.

У тимчасово окупованому Криму росіяни обладнують укриття.

Відповідні роботи проводять на випадок “загроз”, повідомив Центр національного спротиву.

За даними спротиву, роботи з облаштування укриттів здійснюють, зокрема, в Алупці.

Також з жителями окремих будинків проводили “роз’яснювальну роботу” щодо дій на випадок “екстреної ситуації”. Особливо окупанти наголошували на виявлення у небі безпілотників.