У Білорусі бачили колону російських окупантів

Сьогодні вранці велику російську військову колону помітили на виїзді з білоруського міста Барановичі у напрямку до Ляховичів.

У її складі було два бронетранспортери БТР-80К, 20 БТР-82А (частина була в зимовому камуфляжі), чотири розвідувально-дозорні машини БРДМ-2, броньована медична машина БММ-80 “Симфонія”, броньована ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-К Патріот, чотири КамАЗ-4310, два Урал-4320, що перевозили дерев’яні щити для облаштування польового табору), два Урали з кунгами, автопоїзд-бензовоз КрАЗ та автобус МАЗ, передає аналітична група “Беларускі Гаюн”.

Колону супроводжувало щонайменше п’ять екіпажів білоруської воєнної автомобільної інспекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі помітили ешелони з технікою РФ

Пізніше цю колону бачили на трасі М1 між Стовпцями та Дзержинським.

“Судячи зі складу військової техніки, колона може належати 339-му окремому механізованому батальйону 120-й омбр. НД РБ”, йдеться у повідомленні.

9 квітня цю ж колонну бачили у районі Барановичів. 5 квітня Міноборони Білорусі повідомляло, що один з механізованих батальйонів 120-ї омбр. бере участь у перевірці бойової готовності.

“Таким чином, колона найімовірніше належить 339-му механізованому батальйону 120-й омбр. Підрозділ може повертатися до пункту постійної дислокації після участі у перевірці бойової готовності”, підсумували білоруські аналітики.

У Білорусі готують майданчики для стратегічної ядерної зброї.

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін, заявив про підготовку літаків, здатних нести ядерні боєприпаси. Також там отримали від Росії комплекс “Іскандер”, здатний застосовувати ракети з ядерними боєголовками.

Хренін заявив, що для відповіді у разі “продовження ворожої риторики Заходу” Білорусь підготувала техніку.