Нацгвардійці утримали “життєво важливі” шляхи на заході Бахмута: у ворога втрати

Бійці Нацгвардії утримали “життєво важливі” логістичні шляхи на заході Бахмуту Донецької області.

Також завдали “нищівних втрат” ворожим штурмовим підрозділам, заявив заступник директора департаменту планування застосування Національної гвардії полковник Микола Уршалович на брифінгу, передає Military Media Center.

За його словами, в операції брали участь чотири бригади оперативного призначення ім. Героя України сержанта Михальчука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян чекає “сюрприз” у Бахмуті: в “Едельвейсі” розповіли про бої за місто

Полковник додав, що противник на Бахмутському напрямку має чисельну перевагу та не рахується з втратами.

“Ворог намагається просуватись по тілах своїх загиблих. І якщо це десь вдається, то за кремлівською логікою оцінюється як “суттєвий успіх”, сказав Уршалович.

На Авдіївському напрямку протягом минулого тижня противник продовжував безуспішні наступальні дії, додав він.

Україна не може відмовитися від утримання Бахмута на Донеччині. Якщо місто захоплять, це може відкрити Росії плацдарм для наступу на Краматорськ і Слов’янськ, сказав президент Володимир Зеленський.

Бахмутський напрямок залишається епіцентром бойових дій. Ворог збільшує активність важкої артилерії та кількість авіаційних ударів. Бої за Бахмут тривають. Ситуація контрольована, повідомляв командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

Захопити Бахмут окупанти намагаються вже декілька місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.