Прогноз до кінця тижня: де пройдуть грози, а де вдарять заморозки

У західних областях вночі 28 квітня вдарять заморозки. Навіть у повітрі.

Можливо, торкнуться “мінуси”, але скоріше лише на ґрунті, ще й Житомирщини та Вінниччини, повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

“29-30 квітня заморозки можуть досягнути північних та центральних областей. У східних областях під час дощів прогримлять місцями грози. Дощі пройдуть завтра у східній частині (з грозами), а також на Полтавщині, в районах та навколо Дніпра, на Запоріжжі, Херсонщині та в Криму. На решті території України опади малоймовірні, з’явиться сонце. Температура повітря трохи схаменеться і вирівняється”, написала вона.

Завтра у більшості регіонів прогнозують +12…15°С. У східних областях температура становитиме впродовж дня +17…22°С. Північно-західний вітер завтра буде рвучким, сильним, хіба що на заході більш сумирний, невеликий.

У Києві в п’ятницю буде сухо, пробиватиметься сонце, потепліє вдень до +12…13°С. У столиці та околицях 29-30 квітня, особливо при проясненнях, вночі є ймовірність заморозків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жовтий рівень: жителів столиці попередили про небезпеку

“Ночі залишаються в Україні холодними. Помешкання повільно прогріваються, тому одягайтеся все ж тепліше. Дощі дадуть передихнути вдень у суботу: у більшості областей України буде сухо. Обирайте краще цей день для справ та прогулянок на повітрі. У неділю подощить знову на заході та в східній частині. На решті території країни 30 квітня буде сухо. Температура скакатиме, десь тепло, десь затоки холоду. Будемо щодня стежити разом за градусами”, додала Діденко.

А завтра вночі заморозки в західних областях, на Житомирщині та Вінниччині, 29-30 квітня вони можуть поширитися на північ та центр. Водночас теплі грози прогримлять 28 квітня у східних областях України.

У високогір’ї Карпат, де ще вчора вирувала хуртовина, негода вгамувалася, але вдарив сильний мороз. Сьогодні зранку на горі Піп Іван Чорногірський ясно та невелика хмарність. У горах дме сильний північно-західний вітер зі швидкістю 10-11 м/с. Температура знизилася до -11°С.