“Це виживання країни”: Резніков розповів про важливість ППО

Найпершим пріоритетом для України є отримання систем протиповітряної оборони.

Нині це ‒ запорука виживання України, сказав в інтерв’ю РБК-Україна міністр оборони Олексій Резніков.

“Можливість розвиватись країні, дітям ходити до школи, студентам до університетів, лікарям лікувати людей, аграріям збирати зерно – це все безпека неба. Це виживання країни, здатність виробляти продукти, сплачувати податки, поповнювати бюджет, з якого утримується армія, що дуже дорого”, ‒ наголосив Резніков.

Він зазначив, що країна нині має виживати, а для цього ППО ‒ першочергове завдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний трибунал потрібен: Резніков розповів, як закінчиться війна

“Ми маємо систему радянську, до якої виснажуються запаси ракет. Якщо вони не виробляються у нас, і є лише в країнах, у яких ми не можемо їх взяти, то треба поповнювати чимось іншим. Чим? Західними системами ППО. Принципово вже вирішено, які це системи, а тепер треба збільшити їхню кількість і кількість ракет до них”, ‒ розповів Резніков.

Він також наголосив, що авіаційна платформа ‒ це також частина ППО.

“Тобто сучасний літак покоління 4+ як повноцінна закрита система ППО. Тому що він тоді закриватиме “лакуни”, провали наявних у нас систем радянського зразка”, ‒ додав Резніков.

Отримані Україною від союзників системи протиповітряної оборони Patriot не раціонально використовувати проти ракет С-300.

ЗРК Patriot розраховані на ураження балістичних ракет та прикривання підстанцій, що живлять АЕС в Україні. Але такий варіант не виключений при “серйозній загрозі”. Про це розповів речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.