Кремль прокоментував розмову між президентом України й лідером КНР

Учорашню телефонну розмову між президентом України Володимиром Зеленським та лідером Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном прокоментували у Москві.

У Кремлі заявили, що Росія нібито “готова вітати все, що наближає до миру”, заявив речник російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передають російські ЗМІ.

“Ми готові вітати все, що може наблизити закінчення конфлікту в Україні та досягнення Росією поставлених цілей. Щодо самого факту спілкування, то це суверенна справа кожної з цих країн та питання їхнього двостороннього діалогу”, заявив він.

Кремлю також відомо, що українська формула миру і так званий мирний план КНР знайшли точки дотику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Євросоюзі відреагували на розмову Зеленського із Сі Цзіньпіном

“Нам це відомо. Інформація неодноразово викладалася і президентом України Зеленським, і нашими китайськими партнерами, публічно озвучувалися всі основні параметри цих планів”, додав Пєсков.

Водночас він уточнив, що коли Сі Цзіньпінь у березні відвідував Москву і спілкувався із Путіним, то сторони не обговорювали територіальну цілісність України у межах 1991 року.

Президент України Володимир Зеленський поговорив із главою Китаю Сі Цзіньпіном у середу, 26 квітня. Під час годинного спілкування обговорили двосторонні відносини.

Зеленський сказав Сі про ситуацію на фронті та українську формули миру.

Китай також відправить в Україну спецпредставника.