Мер Мелітополя: не варто очікувати, що окупанти скоро втечуть з міста

У захоплений Мелітополь на Запоріжжі прибувають нові сили супротивника.

Не варто очікувати, що окупанти найближчим часом втечуть з міста. Про це повідомив міський голова Іван Федоров в телемарафоні “Єдині новини” 27 квітня, передає Gazeta.ua.

Він наголосив, що говорити про втечу окупантів з Мелітополя зараз зарано. Навпаки, спостерігається “зворотна тенденція”.

“Щодня наші мешканці повідомляють, що нові й нові підрозділи окупаційної армії приїжджають до Мелітополя. Буквально вчора (26 квітня. Gazeta.ua) повідомили мешканці про те, що до готелю “Мелітополь”, який знаходиться в самому центрі міста, приїхали нові підрозділи “кадировців”, які заселилися в готель”, розповів Федоров.

За його словами, щодня спостерігається пересування військової техніки містом.

“З півдня, через Мелітополь, яка потім рушає на запорізьку лінію фронту”, пояснив мер.

Водночас відзначається тенденція того, що ворог “панікує і не знає, що буде завтра, які команди будуть надходити”.

“Точно неспокійно окупантам у Мелітополі. Точно вони напружені, в паніці і думають, яким чином їм вивозити свої сім’ї чи самим найближчим часом виїжджати. Але точно ще рано говорити про те, що вони біжать з тимчасово окупованого Мелітополя”, сказав міський голова.

Також відзначив посилення фільтраційних заходів у Запорізькій області в останні кілька тижнів.

Уранці 27 квітня у центрі Мелітополя пролунав гучний вибух. Рвонуло біля під’їзду багатоквартирного будинку на вул. Героїв України, 67, повідомив Іван Федоров.

Пізніше міський голова Мелітополя підтвердив знищення колаборанта Олександра Міщенка.