Резніков зробив заяву щодо початку контрнаступу ЗСУ

Українці зрозуміють, що контрнаступ Збройних сил уже розпочався, коли це станеться.

Очікування у суспільстві щодо нього зараз дещо перегріті, заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю “РБК-Україна”. Про контрнаступ відразу буде відомо з новин.

“Я дуже сподіваюся, що це станеться несподівано. І для вас теж. Тому що в цьому і сенс військової операції. Ніхто не повинен знати, що вона почалася. Чим довше ворог не знатиме, тим вища ймовірність того, що вона пройде успішно”, сказав він.

Водночас Резніков зазначив, що з новинних зведень усі зрозуміють, коли настане довгоочікуваний контрнаступ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полетіли голови: Путін звільняє військових командирів

“Звичайно. Зараз же завдяки різним ресурсам, наприклад Deep State, які займаються OSINT, вже нічого не приховати. Плюс наші хлопці соціально та медійно активні. Залітаючи до чергового звільненого села, вони одразу роблять селфі, короткі стрими. І всі все розуміють”, додав міністр.

Очікування від контрнаступу дещо перегріті. Їх підігріває українське суспільство, політикум чи Захід.

“Усі хочуть чергової перемоги. Раніше не вірили в неї. Раніше хотіли, щоб Україна вижила хоч якось мінімально, щоб хоч якась частина країни збереглася. А коли ЗСУ показали успіхи, всі стали вірити у перемогу: після Зміїного, після Київщини, Чернігівщини та Сумщини, після Харківщини, Херсона. Хочуть наступних звершень. І це нормально, це емоції очікування успіху”, пояснив Резніков.

Майбутній контрнаступ стане серйозним викликом для Збройних сил України. Країна готова до вирішального весняного контрнаступу, але відновлення втрат і збереження мотивації втомлених війною воїнів буде суворим випробуванням, пише видання The New York Times.