Жовтий рівень: жителів столиці попередили про небезпеку

Уранці 27 квітня рівень води річки Дніпро у Києві біля моста “Метро” становить 9,3 тис. см.

Це на 9 см більше показника напередодні, повідомила у четвер міська військова адміністрація в Telegram.

“Третій день поспіль рівень водопілля зростає. За цей період в межах столиці він піднявся на 26 сантиметрів. Аварійних підтоплень по Києву не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ перший, жовтий”, йдеться в повідомленні.

Водночас утримується затоплення заплави шаром близько 40 см. Залишаються підтопленими заплавні території: острови у парку “Муромець”, “Гідропарк”, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попередили про другу хвилю підтоплень у столиці

“На даний момент рівень водопілля на Дніпрі в межах Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста. Тим не менше, влада міста та усі служби готові до потенційно можливих надзвичайних ситуацій. Ми продовжуємо уважно моніторити цьогорічне водопілля”, запевнив керівник КМВА Сергій Попко.

В Україні триває ліквідація наслідків часткових сезонних підтоплень. На ранок 24 квітня залишалися “у воді” двори, будинки, сільськогосподарські угіддя у низці регіонів.

У Волинській, Рівненській, Черкаській та Полтавській областях підтоплено 21 087 га сільськогосподарських угідь. Порушено транспортне сполучення до 33 населених пунктів: у Чернігівській 32 та Київській один.

13 квітня в Іванкові на Київщині через опади розмило дамбу ставка. Вода впала у річку, яка проходить неподалік житлових вулиць. Водою підтопило дві вулиці.

4 квітня у Краматорську на Донеччині також сталося підтоплення.