Зеленський відреагував на ракетну атаку РФ по Миколаєву

У ніч проти 27 квітня Росія з акваторії Чорного моря обстріляла Миколаїв чотирма ракетами “Калібр”.

Країна-окупант ні на день не перестає доводити, що основна мета цієї війни терор і знищення українців та всього українського, заявив у четвер вранці президент Володимир Зеленський.

“Високоточна зброя була націлена на приватні будинки, історичну будівлю та багатоповерхівку. На даний момент відомо про одного загиблого та 23 поранених, серед яких дитина. Вічна пам’ять загиблому та скорішого одужання пораненим. Цей черговий злочин проти людяності не зійде терористам з рук. Знайдемо всіх винних. За все буде відповідальність”, написав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на ракетний удар РФ по центру Куп’янська

“Калібр” ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. “Калібр” летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 км. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Ворожою атакою зруйнований один приватний будинок у місті. Інший пошкоджено. Також суттєво пошкоджена багатоповерхівка та історична будівля. На місці влучань пожежі ліквідували. Триває розбір конструкцій.

Ракети спрямували з використанням особливостей місцевості та змін траєкторії для ускладнення виявлення. Зважаючи на те, що це високоточна зброя, яка працює по координатах наведення очевидний факт терору мирного населення.

Про 15 поранених і одного загиблого раніше повідомив керівник Миколаївщини Віталій Кім.