Куди росіяни стріляли минулої доби: новини від Генштабу

Російські загарбники продовжують обстрілювати українські позиції та населені пункти на всіх ділянках фронту.

Без суттєвих змін залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках. Ознак формування наступальних угруповань там не виявлено. Про це вранці 27 квітня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник обстріляв 22 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

“На Куп’янському напрямку ворог продовжує заходи з фортифікаційного обладнання позицій на окремих ділянках. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Кам’янка, Красне Перше, Новомлинськ, Лиман Перший, Кислівка, Берестове Харківської області та Новоселівське на Луганщині”, ‒ йдеться у повідомленні.

На Лиманському напрямку противник наступальних дій не проводив. Артилерійських обстрілів зазнали Терни, Торське, Діброва, Білогорівка, Верхньокам’янське та Спірне Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони 11 разів вдарили по окупантах з неба і збили безпілотник

Росіяни продовжують наступати на Бахмутському напрямку. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Оріхово-Василівки та Іванівського. Від ворожих обстрілів постраждали 14 населених пунктів Донецької області.

“На Авдіївському напрямку ворог вів наступальні дії в районах Авдіївки, Сєверного та Первомайського Донецької області, успіху не мав. Здійснив обстріли населених пунктів Новокалинове, Бердичі, Ласточкине, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Карлівка та Невельське Донецької області”, ‒ повідомляє Генштаб.

Українські захисники були відбили атаки противника в районі Мар’їнки. Ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Парасковіївка та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріли населених пунктів Богоявленка, Новоукраїнка, Шахтарське, Пречистівка та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник нині обороняється. В той же час, здійснив обстріли понад 30 населених пунктів.

Російські окупанти продовжують вести наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Тривають важкі бої за місто Бахмут. Водночас на Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Авдіївки, Сєверного та Первомайського Донецької області, успіху не мав. Про це ввечері 26 квітня повідомив Генштаб ЗСУ.