Як зварити смачне та натуральне згущене молоко в домашніх умовах за 15 хвилин

Ніжний смак і тонкий вершковий аромат роблять згущене молоко ідеальним топінгом для млинців і вафель, а також важливим інгредієнтом для кремів, морозива та інших десертів.

У магазинах можна натрапити на продукт із підозріло довгим складом і не найкращим смаком. Але вихід є, адже згущене молоко можна зробити власноруч. Gazeta.ua розповість легкий рецепт, на який знадобиться лише 15 хвилин. Більше того, таким чином ви отримаєте натуральне згущене молоко.

Які інгредієнти потрібні для приготування згущеного молока

Отож, вам знадобиться: 300 мл молока, 300 грамів цукрової пудри та 30 грамів вершкового масла.

Як приготувати за 15 хвилин

Для початку потрібно знайти невеличку каструлю, в якій ми будемо готувати наш смаколик.

Після цього в каструлю потрібно насипати цукрову пудру, а потім вилити молоко. Потім ретельно все перемішуємо за допомогою дерев’яної лопатки. Ставимо суміш на маленький вогонь та додаємо вершкове масло. Суміш постійно помішуємо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки часу потрібно варити яйця, щоб отримати необхідну вам консистенцію

Коли молоко почне закипати, потрібно трохи збільшити вогонь та варити суміш упродовж 10-ти хвилин. Не забувайте постійно помішувати суміш.

Може трапитись так, що суміш буде дуже сильно пінитись. У такому випадку вогонь потрібно трохи зменшити. Через 10 хвилин прибираємо каструлю з вогню та поміщаємо її в крижану воду на кілька хвилин.

Таким чином згущене молоко набагато швидше охолоне та загусне.

Як тільки суміш стане густою, перелийте її в баночку та закрийте кришкою. Зберігати згущене молоко потрібно в холодильнику.

Усі, хто знається на готуванні курки, знають, що краще брати м’ясо молодої птиці. Курку, якій більше двох років, доводиться варити дуже довго, щоб м’ясо стало м’яким.

Для того, щоб зварити стару курку, зазвичай йде понад дві години. А на півня можна витратити аж до п’яти годин. Gazeta.ua дізнавалась, як значно пришвидшити цей процес.