Зеленський розкрив подробиці розмови із Сі Цзіньпіном

У середу, 26 квітня, президент України Володимир Зеленський говорив з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

За словами президента, це була тривала й доволі раціональна розмова. Про такі розмови зазвичай говорять, що вони відкривають можливості. Зараз є можливість дати нову енергію нашим відносинам України та Китаю. Про це глава держави заявив у вечірньому зверненні, передає Gazeta.ua.

“Є можливість застосувати політичний вплив Китаю, щоб повернути силу принципам і правилам, на яких має триматися мир. Україна та Китай, як і абсолютна більшість світу, однаково зацікавлені в міцності суверенітету націй і територіальної цілісності”, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Я дякую всім вам, хлопці”: Зеленський відреагував на черговий обмін полоненими

Також обидві країни зацікавлені у дотриманні головних безпекових правил, зокрема щодо неприпустимості погроз ядерною зброєю та розповсюдження ядерної зброї світом.

Зеленський повідомив, що Китай має однаковий із нами погляд на свободу мореплавства й торгівлі.

“Я поінформував пана Сі Цзіньпіна про наші зусилля щодо відновлення морського експорту продовольства. І я почув слова підтримки нашої Чорноморської зернової ініціативи, її подовження, а також підтримки наших гуманітарних зусиль, зокрема програми “Зерно з України”, зазначив він.

Він наголосив, що, звичайно, суттєва частина розмови була про те, як можна відновити справедливий мир.

“Я представив українську формулу миру, її конкретні пункти. Ми домовилися продовжити наші комунікації”, резюмував Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський поговорив із главою Китаю Сі Цзіньпіном. Під час годинного спілкування обговорили двосторонні відносини.

Зеленський сказав Сі про ситуацію на фронті та українську формули миру.

Китай також відправить в Україну спецпредставника.