“Я дякую всім вам, хлопці”: Зеленський відреагував на черговий обмін полоненими

Президент України Володимир Зеленський у зверненні наприкінці 427-го дня війни подякував всій команді, яка займається обмінами полонених.

Глава держави нагадав, що 26 квітня вдалося повернути додому в Україну ще 44 людини з російського полону. Більшість це військові, з різних напрямків. Та двоє цивільних, передає Gazeta.ua.

Загалом, за його словами, повернуто з російського полону за час повномасштабної війни вже 2279 українців і українок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський у розмові з Сі сказав, скільки РФ викрала українських дітей

“Я дякую всім вам, хлопці, хто координує цю роботу”, сказав президент.

Він подякував очільнику ГУР Кирилу Буданову, голові Офіса президента Андрію Єрмаку, уповноваженому Верховної Ради з прав людини Дмитру Лубінцю, голові СБУ Василю Малюку, очільнику МВС Ігорю Клименку та іншим.

“Дякую кожному і кожній, хто допомагає і в ГУР МО, і в Офісі, і в СБУ, і в інших наших структурах. Звичайно, дякую окремо всім нашим воїнам на передовій, хто збирає поповнення для обмінного фонду. Кожен російський полонений це можливість обміну нашої людини”, наголосив президент.

У середу, 26 квітня з російського полону визволили 44 українців.

Звільнили військових, прикордонників, нацгвардійців, моряків і двох цивільних. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Серед них 36 рядових та сержантів і шесть офіцерів. Люди захищали Маріуполь, “Азовсталь”, Херсонщину, билися з ворогом на сході. Також ми звільнили двох цивільних