“Можливі диверсії та провокації. Терор нелояльних до РФ людей” – навіщо окупанти в Криму створили ПВК “Конвой”

Гауляйтер окупованого Криму Сергій Аксьонов створив ПВК “Конвой”. Компанією керує Костянтин Пікалов. Його називають правою рукою засновника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина та куратором “Вагнера” в Африці. Ці військові злочинці можуть створювати диверсії та провокації. А російська влада може використовувати їх для терору місцевого населення. Про це в інтерв’ю Gazeta.ua розповіла представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева.

“Загроза безконтрольності. Як, власне, і сам “пвк вагнер”. Варто враховувати, що серед них зазвичай злочинці, які обміняли термін у в’язниці на війну. Вони майже не підпорядковуються так званому “головному командуванню”. Тому можливі диверсії, провокації. Це загроза цивільному населенню Криму, не виключаю, що їх можуть використовувати для терору щодо нелояльного до РФ населення”, каже Ташева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ми активно готуємося відновлювати наш Крим” Таміла Ташева

Російські окупанти незаконно утримують у СІЗО Сімферополя волонтера з Іспанії Мар’яно Гарсіа Калатаюда. Він понад вісім років проживав в Україні. Чоловік зник 19 березня 2022 року в тимчасово окупованому Херсоні після участі в акції “За єдність України”. В іноземця синці від ударів по ногах, він втратив частину зубів. Його тіло вкрите шрамами. До нього не пускають ані іспанського консула, ані адвоката.