На Таврійському напрямку було понад 300 обстрілів

На Таврійському напрямку сьогодні було 356 обстрілів.

Передмістя Запоріжжя обстріляли з систем РСЗВ, повідомив начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

“Але, за попередньою інформацією, постраждалих серед цивільного населення не було. Натомість ворог продовжує бойові дії в районі Мар’їнки та Карлівки, проводить штурмові дії за минулу добу їх було 26. Вночі ворог також намагався атакувати і було цих атак вісім, 163 рази обстріляв вночі. Загальна кількість обстрілів по даному напрямку 356”, сказав він.

Росіяни не застосовували важку техніку, яку завели у район Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Сумщині готуються до можливого нападу РФ: Наєв приїхав з інспекцією

“Тут виникає питання стосовно того, навіщо було заводити цілу танкову бригаду в район Авдіївки для того, щоб ця техніка не виходила. Можливо, це була демонстрація військової присутності. Ворог дуже часто вдається до цієї тактики”, пояснив Дмитрашківський.

На Донецькому напрямку ворог переміщує особовий склад та проводить ротацію.

“Штурмові підрозділи Z” на цьому напрямку мають дуже низький морально-психологічни стан. Про це свідчать перехоплені дзвінки та відео, які ці люди публікують.

“Про те, що їх обманули, що контракт, який заключений, взагалі не дотримується, гроші не виплачують. Дуже бентежить людей те, що медичну допомогу заборонено надавати під час поранення на полі бою, відповідно, це викликає у них певне занепокоєння і вони звертаються до своїх друзів, колег по камері, і пропонують їм не підписувати даний контракт і не погоджуватись на дану співпрацю”, підсумував Дмитрашківський.

Окупаційні сили РФ проти України станом на сьогодні становлять 369 тис. осіб особового складу.

Також у агресора близько 5 900 одиниць важкого озброєння. Про це повідомив Military Media Center у Telegram.

Зазначається, що довгострокові плани Кремля залишаються незмінними силовим шляхом схилити керівництво України до переговорів.