У Китаї висловилися щодо передачі Україні снарядів зі збідненим ураном

Китай не вважає передачу Україні британських снарядів зі збідненим ураном для танків Challenger 2 порушенням режиму нерозповсюдження ядерної зброї.

Такий висновок можна зробити з відповіді речниці МЗС КНР Мао Нін на запитання кореспондента російського пропагандистського видання ТАСС стосовно відповідної заяви держсекретаря з питань оборони Великої Британії Джеймса Гіппі, передає “Укрінформ”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала снаряди зі збідненим ураном

У запитанні російський пропагандист підкреслив слова Гіппі про відправку Україні “тисяч снарядів для танків Challenger 2, у тому числі зі збідненим ураном”, а також що “Велика Британія не контролює використання цих боєприпасів і не зобов’язана ліквідовувати наслідки їхнього використання”, намагаючись провести аналогії з ядерною зброєю й, очевидно, очікуючи осуду з боку Китаю.

Відповідаючи на прохання прокоментувати цю інформацію, Мао сказала наступне.

“Наскільки я дізнавалася, відповідні країни використовували боєприпаси зі збідненим ураном на Близькому Сході, в Європі та інших регіонах, привертаючи увагу всього світу. Щодо “кризи в Україні”, то відповідні країни мають охолодити ситуацію та сприяти дипломатичному врегулюванню, а не роздмухувати вогонь і подальшу ескалацію”, сказала вона.

21 березня стало відомо, що Велика Британія надасть Україні снаряди зі збідненим ураном для танків Challenger 2.

Такі снаряди мають високу ефективність для ураження сучасних танків і бронетехніки. Про це заявила заступниця міністра оборони Великої Британії Анабель Ґолді.

Снаряди зі збідненим ураном можуть краще пробивати броню.