Зеленський розповів про годинну розмову з Сі

Президент Володимир Зеленський під час годинного спілкування з главою Китаю Сі Цзіньпіном обговорили весь комплекс актуальних питань двосторонніх відносин.

Окрему увагу приділили шляхам можливої взаємодії для встановлення справедливого і сталого миру для України. Про це повідомив сайт президента.

Зеленський сказав Сі про ситуацію на фронті.

“Ситуація на фронті складна, проте ми стоїмо. І будемо й надалі звільняти нашу землю. Ми не починали цієї війни, але маємо відновити суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. У межах міжнародно визнаних кордонів 1991 року. Включаючи Крим. Це цілком відповідає цілям і принципам Статуту ООН”, сказав Зеленський.

Президент закликав Китай відіграти дієву роль у врегулюванні питання безпеки довкола Запорізької атомної електростанції, яку захопили росіяни.

Триваюча російська окупація станції і використання ЗАЕС як прикриття для військових ударів по наших містах і селах свідчать, що у Москві не поважають справедливого інтересу всіх людей світу жити у гарантованій безпеці від ядерних чи радіаційних загроз, сказав Зеленський.

“Це відповідатиме духу Будапештського меморандуму”, завив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай відправить в Україну спецпредставника

Зеленський сказав про зміст української формули миру.

Висловив сподівання на активну участь Китаю у зусиллях щодо відновлення миру.

Також Зеленський підтвердив незмінність позиції України щодо дотримання політики “одного Китаю”. Подякував Сі за підтримку Китаєм незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

Доповнюється.