Стало відомо, скільки РФ використовує військових у боях проти України

Окупаційні сили РФ проти України станом на сьогодні становлять 369 тис. осіб особового складу.

Також у агресора близько 5 900 одиниць важкого озброєння. Про це повідомив Military Media Center у Telegram.

“За останніми даними, до бойових дій проти України Росія кинула до 48 бригад та 122 полків, окупаційні сили налічують близько 315 формувань. Загалом проти українських військ ворог використовує близько 369 000 осіб особового складу та близько 5 900 одиниць важкого озброєння”, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що довгострокові плани Кремля залишаються незмінними силовим шляхом схилити керівництво України до переговорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут: ЗСУ відбивають російські атаки, “вагнерівців” підтримують ВДВ та спецназ

Для цього окупанти найближчим часом зосередять свої зусилля на веденні наступальних дій з метою витіснення Сил оборони з важливих центрів Донецької області: першочерговою метою ворога залишається Бахмут, а саме встановлення повного контролю над цим містом.

Також противник продовжуватиме спроби захопити інші міста регіону Авдіївку та Мар’їнку.

Водночас проведення найближчим часом наступальних дій ворога з білоруського напрямку виглядає вкрай малоймовірним, зазначили в центрі.

Також наголошується, що ворог скеровує зусилля для виходу на адміністративний кордон Донецької області, а також утримання під контролем тимчасово окупованих територій.

Фіксується, що для цього російські війська підсилили своє сухопутне угруповання на один полк.

На Лиманському та Куп’янському напрямках ворог вже декілька днів не проводить атакуючих дій.

Натомість ці напрямки є лідерами по кількості артилерійських обстрілів з боку росіян минулої доби противник 379 разів відкривав вогонь по наших позиціях і наніс три авіаудари. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий.

Українська артилерія, у свою чергу, також наносить удари у відповідь.