Чи піде Путін на переговори після контрнаступу ЗСУ – відповідь ISW

Російський диктатор Володимир Путін відмовиться від переговорів навіть у разі успішного контрнаступу Збройних сил України.

Останні спроби РФ виграти повномасштабну війну будуть жалюгідними, але Путін не захоче вести переговори, заявили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) із посиланням на високопоставлених чиновників Сполучених Штатів Америки та ЄС.

“Високопоставлений європейський чиновник нещодавно заявив, що шанси на те, що Путін відступить “менші за нуль”. Він додав, що Путін, імовірно, мобілізуватиме залишки солдатів для боротьби в Україні. Помічниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Волландер заявила, що наразі є “дуже мало доказів”, які б свідчили про те, що Путін змінить свою стратегічну мету”, йдеться у щоденному звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал США порівняв битву за Бахмут із “Верденською м’ясорубкою”

Волландер зазначила, що президент РФ будь-що намагатиметься підпорядкувати Україну політично, якщо не військово.

Своєю чергою, речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі сказав, що США збільшують безпекову допомогу Україні, оскільки очікують, що Росія спробує перейти в наступ, коли покращаться погодні умови.

Війна в Україні завершиться лише у разі розпаду Російської Федерації. Мирне врегулювання можливе виключно, якщо країна-агресорка розпадеться на дрібніші та менш могутні держави, вважає головнокомандувач Силами оборони Естонії, генерал Мартін Херем.