Кулеба пояснив, що дасть вступ України до НАТО

Членство України у НАТО не зупинить війну, але може допомогти запобігти війнам у Європі та в євроатлантичному просторі в майбутньому.

Але НАТО не вистачає політичної волі для ухвалення рішення, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю CNN.

“Все можливо, коли є політична воля, все інше другорядне. Політична воля основоположна річ. Але так, політичної волі в Альянсі не вистачає”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба закликав НАТО перестати шукати виправдання

Міністр навів приклад Фінляндії.

“Усім хто говорить, що вступ України до НАТО неможливий, я б радив подивитися на кейс Фінляндії. Фінляндія член НАТО. Рік тому було неможливо уявити, що це станеться. Але тепер, коли з’явилася політична воля, Фінляндія в НАТО. І ми пишаємося ними”, пояснив Кулеба.

Доки Україна залишатиметься поза НАТО, існуватиме ризик російської агресії. Сурогатні форми співробітництва тут не допоможуть.

“Саме тому стратегічно розумно виключити такий ризик із міжнародного порядку денного. Якою б не була ціна збереження миру, ціна відновлення миру завжди вища”, додав міністр.

Союзники України мають бути максимально рішучими і швидкими щодо поставок озброєння Україні, сказав президент Володимир Зеленський.

Щоб Україна могла “максимально прискорити завершення цієї війни звільнити нашу землю та відновити повну силу міжнародного права.