На Сумщині готуються до можливого нападу РФ: Наєв приїхав з інспекцією

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв перевірив оборонні позиції та укріплення військових поблизу російського кордону.

Генерал здійснив робочу поїздку до підрозділів ЗСУ, які утримують оборону у Сумській області, повідомила пресслужба командування 25 квітня.

Сумщина має найдовший кордон з РФ 564 км. Тому важливо підготувати оборонні укріплення та військовослужбовців на випадок повторної агресії з боку РФ, пояснили військові.

“Під час зустрічі з командирами підрозділів окреслив низку конкретних заходів, спрямованих на забезпечення обороноздатності території та миттєвого реагування на ворожі обстріли”, наголосив командувач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Росіяни накопичують сили і завдаватимуть ударів” до чого ворог готується на свята

Наєв також обговорив питання створення містечка психологічної й тактичної підготовки підрозділів. За планом, він вивчатиме досвід бойових дій на Сході України.

“Такі навчання вже запроваджені в інших напрямках Північної операційної зони”, додав Наєв.

Також він поспілкувався з місцевими жителями, які потерпають від російських обстрілів.

“Фортифікаційне обладнання та облаштування загороджень на Сумському напрямку свідчить про зміцнення оборони прикордоння області. Крім того, тут цілеспрямовано займаються удосконаленням військової майстерності військовослужбовців”, йдеться в повідомленні.

2 квітня російські військові з мінометів обстріляли Новослобідську громаду на Сумщині. У результаті обстрілу загинули двоє людей водій молоковозу та експедитор.

13 квітня президент Володимир Зеленський призначив Володимира Артюха новим головою Сумської обласної військової адміністрації.