У Повітряних силах розповіли, які об’єкти захищають системи Patriot в Україні

Отримані Україною від союзників системи протиповітряної оборони Patriot не раціонально використовувати проти ракет С-300.

ЗРК Patriot розраховані на ураження балістичних ракет та прикривання підстанцій, що живлять АЕС в Україні. Але такий варіант не виключений при “серйозній загрозі”. Про це в ефірі Донбас.Реалії розповів речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Завдання Patriot найперше, все ж таки, проти балістики. А також зберігати прикриття наших стратегічних об’єктів у державі, об’єктів критичної інфраструктури, а особливо атомних електростанцій, куди противник уже бив. Не по самих станціях, а по підстанціях, які їх живлять”, ‒ сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ефективність зростатиме”: Ігнат назвав дієву альтернативу нечисленній ППО

За його словами, потрібно дати чіткий сигнал європейським партнерам, що від цього залежить безпека не лише України, а й Європи.

“Тому що підстанції уже не раз були атаковані. Якщо вони перестануть функціонувати, то є серйозна загроза для самих енергоблоків”, додав Ігнат.

Не виключено, що Patriot можуть використати проти ракет типу С-300 при “серйозній загрозі”.

“Якщо буде необхідність, буде серйозна загроза і буде можливість, так, безумовно, буде прийнято рішення про збиття і таких ракет. Але, зрештою, це не є раціональне рішення на сьогодні”, ‒ наголосив він.

У Збройних силах України не виключають, що Росія може завдати ракетних ударів по Україні 1, 2 чи 9 травня. Водночас прив’язуватися до “сакральних” дат не варто і слід бути щодня напоготові.

На бойове чергування заступив один дивізіон зенітно-ракетного комплексу Patriot. Ще один у дорозі, сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.