У найстаршої матері України відібрали дитину

У найстаршої матері України, яка мешкає у Чернігові, відібрали дитину.

25 квітня виконавчий комітет Чернігівської міської ради одноголосно вирішив негайно відібрати малолітню дитину у 78-річної матері, повідомляє пресслужба відомства.

“Попередньо працівники міського управління у справах дітей, ювенальної превенції Нацполіції, центру соціальних служб та спеціаліст сімейної поліклініки виїхали за місцем проживання матері та дитини. Неповнолітня під час спілкування попросила, щоб її забрали від матері. Комісійно було складено акт оцінки рівня безпеки дитини. Його визначили небезпечним”, ідеться у повідомленні.

Напередодні 12-річна донька 78-річної Валентини Підвербної в одній із соцмереж опублікувала допис, де розповіла про психологічне і фізичне знущання над нею з боку матері.

Дитину оглянули і травм не виявили. З нею працюватимуть психологи. Життю дитини нічого не загрожує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новонароджений важив, як однорічна дитина

Управління у справах дітей Чернігівської міської ради готуватиме позов до суду, який вже і вирішить остаточно, чи відібрати дитину у матері, чи повернути їй.

“Як і більшість присутніх, як і більшість чернігівців, і мешканців інших міст, я був вражений тим відео, яке сьогодні в соцмережі виклала 12-річна дівчина, мешканка Чернігова. Їхню родину знає вся країна, бо це найстарша мати України. Дитина скаржиться в цьому відео на знущання, на фізичну загрозу її життю і попереджає, що накладе на себе руки. Служба у справах дітей спільно з Нацполіцією вилучила дитину. Вона зараз перебуває в одній із лікарень міста”, заявив виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Зіркові ведучі Юрій Горбунов та Катерина Осадча заговорили про плани всиновити дитину. Проте вони зізнаються, що поки були лише розмови. Зараз складно провести цей процес через війну, тому вони повернуться до цього питання після перемоги. Горбунов зізнався, що вони з Осадчою планують забрати саме сироту, у якої немає батьків.