На тимчасово окуповані українські території масово везуть росіян: у міноборони зробили заяву

На тимчасово окупованій українській території Росія намагається змінити етнічний склад населення.

Найактивніше окупанти проводять такі заходи у Луганській області. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Для цього уряд РФ ініціював масштабне переселення з віддалених регіонів Росії значної кількості людей різних національностей, переважно малозабезпечених верств населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маляр розповіла, як окупанти вчать українських дітей “любити Росію”

“Переселенцям з Росії на тимчасово окупованій території України всіляко сприяють місцеві російські окупаційні адміністрації. Вони забезпечують негайне розміщення сімей прибулих, працевлаштування, надання доступних пільгових кредитів на придбання житла, розвиток бізнесу тощо. Водночас місцевих мешканців тимчасово окупованої території України, особливо тих які підозрюються в дотриманні проукраїнської позиції, російські окупанти, під різноманітними приводами продовжують депортувати до РФ”, ‒ зазначила Маляр.

За її словами, таким чином противник прагне знищити українську державність та національну самоідентичність суспільства на тимчасово окупованих українських територіях.

На тимчасово окупованих територіях росіяни намагаються “промивати мізки” українським дітям. Розділ про так звану “спецоперацію” включили у програму з історії.

Окупаційні адміністрації на тимчасово захоплених територіях Херсонщини намагаються насаджувати проросійський світогляд українській молоді. Для цього створюють “організації” з метою “військово-патріотичне виховання”, повідомило Головне управління української розвідки.