Один з головних пропагандистів РФ у Криму постане перед українським судом

В Україні заочно судитимуть власника і головреда прокремлівського видання “Політнавігатор” Сергія Степанова.

Інтернет-ресурс є одним з головних “рупорів” РФ в окупованому Криму, повідомила Служба безпеки України 26 квітня.

За даними слідства, “Політнавігатор” підсудний створив у квітні 2014 року на користь РФ.

“Медійний ресурс Степанов використовував для поширення кремлівських наративів та дискредитації України на міжнародній арені. До злочинної діяльності залучив “однодумців”, які потім займалися підготовкою антиукраїнських матеріалів”, зазначили в СБУ.

Псевдожурналісти діяли як позаштатні кореспонденти під вигаданими іменами і позиціонували себе “експертами”. У публікаціях виправдовували російську збройну агресію і захоплення частини території на Сході та Півдні України, кажуть в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топпропагандисти Путіна зможуть виставити поразку РФ “перемогою” ГУР

“Автори” отримували від Степанова покрокові “інструкції” щодо підготовки пропагандистських матеріалів. За поширення деструктивного контенту вони отримували від окупантів “гонорари”. Гроші їм надходили через російські електронні платіжні системи”, йдеться в повідомленні.

У квітні та липні торік СБУ затримали двох фейкових “експертів” видання у Києві та Вінниці. Зараз вони перебувають під вартою.

Сам Степанов нині переховується у Криму. Йому заочно повідомили про підозру за двома кримінальними статтями.

Зловмиснику загрожує до 15 років ув’язнення.

Під Бахмутом на Донеччині українські захисники знищили кримського колаборанта 42-річного Андрія Тюніна. Він воював проти України у лавах російської приватної військової компанії “Вагнер”. Поховали загарбника у день його народження 31 березня.