Загроза дуже висока: у ЗСУ попередили про ймовірність російських ракетних ударів

У Збройних силах України не виключають, що Росія може завдати ракетних ударів по Україні 1, 2 чи 9 травня.

Водночас прив’язуватися до “сакральних” дат не варто і слід бути щодня напоготові. Про це в ефірі 24 Каналу сказала керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Зараз росіяни продовжують маневри в Чорному морі, але у бухтах Севастополя ворожим суднам вже не так спокійно. Тому загарбники намагаються розосередити свій корабельний потенціал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов розповів про реальні можливості Росії виробляти ракети

На 26 квітня у Чорному морі перебувають 13 російських кораблів, серед яких напередодні ввечері було удвічі збільшено кількість ракетоносіїв: два надводних та два підводних. Їхній загальний можливий залп 24 ракети “Калібр”.

“Таку загрозу ракетної небезпеки ми розцінюємо як дуже високу. Навіть запас ракет, доведений до критичного мінімуму, може бути застосований ворогом по території України. Тому не потрібно нехтувати сигналами повітряної тривоги”, сказала Гуменюк.

Вона наголосила, що “ворог підступний”. Росія ще має запас ракет і може завдати ударів у неочікуваний момент.

“Не потрібно прив’язуватися до сакральних дат. Ми усвідомлюємо, що, можливо, 1, 2 чи 9 травня стануть для них знаковими, і для старту такої атаки. Але пам’ятаємо, що дуже багато атак відбувалося без будь-якої прив’язки до сакральності. Просто на меті знищення української нації”, наголосила Гуменюк.

У Силах оборони України не виключають, що російські загарбники до 9 травня можуть завдати масованих ударів по Україні або вдатися до інших провокацій. Тому українцям не слід нехтувати сповіщеннями про повітряну тривогу.

Можливість російських військ завдати одномоментно ударів з різних типів носіїв залежить від того, скільки їх буде в готовності. Мова йде про ракети морського, повітряного, наземного базування. Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.