РФ погрожує заморозити “зернову угоду” через “бавовну” у Криму: ГУР відповіло окупантам

Вибухи на військових об’єктах Росії в окупованому Криму жодним чином не порушують умов “зернової угоди”.

Заява міноборони РФ є “брехливою маніпуляцією з боку держави-агресора”. Про це повідомив представник Головного управління воєнної розвідки Андрій Юсов в коментарі “Суспільному”.

“Останні події в Криму стосувались виключно військових об’єктів і жодним чином не пов’язані з зерновою угодою, яка передбачає українські порти і цивільні порти, коли мова йде про підконтрольну Україні територію”, сказав Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Опублікувала фото Путіна з підписом “щоб ти здох, п*дло” як у Криму протестують проти Росії

Він підкреслив, що Україна дотримується міжнародних зобов’язань. Зокрема, виконує всі зобов’язання, які стосується “зернового коридору”.

Раніше у міноборони РФ звинуватили Україну у нібито порушенні зобов’язань щодо “зернової угоди” атаками безпілотників на Чорноморський флот в окупованому Севастополі та інші об’єкти у Криму. Там заявили, що це нібито ставить під загрозу подовження “зернової угоди” після 18 травня 2022 року.

У ніч на 24 квітня повідомляли про “бавовну” в Криму. Близько 4:00 пролунали щонайменше два вибухи у Севастополі. За даними окупаційної “влади”, російський флот атакували підводні безпілотники.

У мережі з’явилося відео, як ворожий Чорноморський флот нібито відбиває атаку надводних безпілотників на місто. У Збройних силах України прокоментували вибухи у Криму. Попередили жителів півострова про старт “сезону бавовни”.

22 липня 2022 року у Стамбулі Україна, Туреччина та ООН підписали угоду про розблокування портів та вивезення українського зерна. Таку ж угоду підписала Росія.19 березня 2023 року угоду знову продовжили, попри спроби тиску та шантажу з боку Росії.