В Євросоюзі заборонили ввезення ще одного продукту з України

Європейська комісія погодилась заборонити постачання до країн ЄС соняшникової олії з України.

Дозволено лише транзит цієї продукції. Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус, повідомляє RMF24..

Перед цим у списку обмежень були пшениця, кукурудза, ріпак і соняшник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агроімпорт з України: надійшли невтішні новини з ЄС

“Ми не відмовимося від наших дій на цьому етапі, які ми вжили, якщо ми не отримаємо відповідних інструментів, які гарантуватимуть, що польський фермер буде в безпеці. Мова йде про питання, пов’язані з торгівлею, надходженням товарів з України до Польщі”, зазначив Телус.

За його словами, Польща ще веде переговори щодо заборони на інші продукти. Йдеться, зокрема, про борошно, мед, цукор, заморожені фрукти, яйця, м’ясо, молоко та молочні продукти, а також яблучний сік і яблучний концентрат.

Тим часом комісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський закликав польський уряд швидко погодитися на компроміс з Євросоюзом.

“Для Польщі було б великим досягненням, якби це призвело до вирішення цієї проблеми на рівні ЄС. Було б шкода втрачати можливість”, сказав Войцеховський.

Міністри сільського господарства Болгарії, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини скерували свої пропозиції Європейській комісії щодо вирішення проблеми імпорту української аграрної продукції з України.

У п’ятницю, 21 квітня, Польща розблокувала транзит сільськогосподарської продукції з України.