СБУ спіймала одразу двох колаборанток, які ховалися від правосуддя

Служба безпеки України затримала у Києві та Одесі двох колаборанток, які ховалися від правосуддя.

Наразі обом фігуранткам повідомили про підозру, заявили 26 квітня у пресцентрі СБУ. Одній із них суд уже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

“Дві прихильниці рашизму пішли на добровільну співпрацю з ворогом після тимчасового захоплення півдня України. Серед затриманих колишня очільниця одного з “відділів” створеного агресором “басейнового управління водних ресурсів Херсонської області”. На цій “посаді” вона брала участь у налагодженні водопостачання для потреб окупаційних угруповань РФ, які були дислоковані на тимчасово захопленій території регіону”, ідеться в повідомленні.

Для цього вона сформувала штат “відділу” і закликала місцевих жителів приєднуватися до лав псевдоустанови. Перед звільненням обласного центру колаборантка втекла до Києва, де планувала “загубитися” серед мешканців столиці і таким чином уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і затримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Спакували” зрадника, який наводив артудари РФ по ЗСУ в Бахмуті

Ще однією поплічницею агресора виявилася мешканка Херсона, яка під час окупації міста влаштувалася до створеного загарбниками “обласного пенсійного фонду”. Там зловмисниця була задіяна у виконанні вказівок Москви щодо запровадження “рубльової зони” в регіоні.

“Фігурантка змушувала людей похилого віку отримувати пенсії у російській валюті. Після звільнення міста зловмисниця втекла до Одеси, де її затримали контррозвідники СБУ. Під час обшуків за місцем її тимчасового проживання виявлено готівку в російських рублях, яку окупанти нарахували їй як “зарплату”, звітує відомство.

Служба безпеки України затримала двох зрадників з Державної служби з надзвичайних ситуацій, які допомагали ворогу під час окупації Київщини. На початку російського вторгнення у лютому-березні 2022 року вони підпалили пожежно-рятувальну частину.

Зловмисниками виявилися двоє посадовців 41-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС у Київській області. Під час окупації Вишгородського району вони підтримали російських загарбників і запропонували їм свою допомогу. На виконання ворожої вказівки торік 22 березня зрадники підпалили приміщення пожежної частини в селищі Іванків.