“Опублікувала фото Путіна з підписом “щоб ти здох, п*дло” – як у Криму протестують проти Росії

У Криму виникає все більше спротиву проти російської влади. Окупантам протистоять як партизанські рухи, так і звичайні люди. І проявляється протест у дуже різних обставинах і формах. Про це в інтерв’ю Gazeta.ua розповіла представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева.

“Ми бачимо, що кримчани, які підтримують Україну, почали частіше писати про це у своїх соцмережах, більш вільно висловлювати свою думку. До того ж це робить не лише молодь, а й покоління наших дідусів та бабусь. Нещодавно літня жінка, яка проживає на території окупованого Криму та працює медсестрою, опублікувала у своєму Фейсбуці фото Путіна з підписом “щоб ти здох, п*дло”. Інша жінка неодноразово висловлювала свою думку щодо війни серед колег, називаючи російських військових злочинцями, а також написала на одній зі стін свого міста “Слава Україні”. Вчителька, яка переїхала у Крим ще до його окупації та почала там викладати, принципово відмовлялася співати гімн країни-терористки на ранкових лінійках і також багато разів відкрито критикувала армію РФ”, говорить Ташева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ми активно готуємося відновлювати наш Крим” Таміла Ташева

Паралельно з ростом спротиву, росте й кількість незаконних вироків, наголошує представниця президента в Криму.

“Лише за березень та половину квітня до окупаційних судів надійшло 42 провадження за статтею 20.3.3. По 35 з них вже винесли незаконні “постанови” та визначили суму штрафів для наших громадян. Всього за рік існування цієї незаконної статті завели справи щонайменше на 352 кримчан. Суми штрафів можна рахувати в мільйонах рублів”, каже Ташева.

У Криму росіяни посилюють заходи з пошуку українського підпілля. На півострові також почастішали випадки вибіркових перевірок на вулицях, повідомив Центр національного спротиву.