Україна в ООН: Кремль загнав мільйони росіян у паралельну реальність 

Громадяни Росії живуть у створеній Кремлем паралельній реальності.

Путінський режим від самого початку свого існування використовував інформацію як зброю, заявив радник постпредства України в Організації Об’єднаних Націй Сергій Дворник на сесії Комітету з інформації ООН, пише “Укрінформ”.

“Перетворення інформації на зброю та використання її з агресивною метою було цілеспрямованою стратегією путінського режиму від самого початку його існування. Почавши зі знищення незалежних ЗМІ та вбивств незалежних журналістів, Кремль створив інформаційну бульбашку з паралельною реальністю для мільйонів росіян”, заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топпропагандисти Путіна зможуть виставити поразку РФ “перемогою” ГУР

Зрештою, російське суспільство піддалось впливу влади і тепер сприймає антиукраїнські наративи як правду, додав Дворник.

Російська влада намагається мінімізувати негативні настрої серед мобілізованих. Для цього прокремлівським журналістам видали нові методички, повідомило Головне управління української воєнної розвідки.

Пропагандисти в методичках закликають не вживати слів “мобіки”, “хлопки” і абревіатури ЗСУ.

У розвідці наголосили, що російське керівництво “традиційно намагається” використовувати пропаганду для маніпуляцій населенням замість того, щоб розв’язувати цю проблему.