Тривають важкі бої: Генштаб повідомив останні новини з фронту

На ранок 26 квітня основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Минулої доби, 25 квітня, Сили оборони відбили там 39 атак, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні.

“Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку (в Донецькій області. Gazeta.ua)”, йдеться у зведенні.

Детальніше про ситуацію на фронті, за даними Генштабу

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявили.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей Росії. Минулої доби здійснив артилерійські та мінометні обстріли населених пунктів Леонівка Чернігівської області. Середина-Буда, Кореньок, Стукалівка, Іскрисківщина, Новоіванівка, Волфине, Павлівка, Костянтинівка та Басівка Сумської області, а також Уди, Ветеринарне, Зелене, Нескучне, Стрілеча, Огірцеве, Гатище та Амбарне на Харківщині.

Куп’янський напрямок

Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Тополі, Кам’янка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Лиман Перший, Куп’янськ та Кислівка Харківської області.

Лиманський напрямок

Противник наступальних дій не проводив. Артилерійських обстрілів зазнали Новоселівське, Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Торське, Ямпіль, Сіверськ, Верхньокам’янське, Спірне та Переїзне Донецької області.

Бахмутський напрямок

Ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Богданівка, Хромове та Кліщіївка. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Біла Гора, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські воїни стримують росіян біля Мар’їнки та Авдіївки

Авдіївський напрямок

Противник вів наступальні дії неподалік населених пунктів Сєверне та Первомайське Донецької області. Успіху не мав. Обстріляв населені пункти, що знаходяться неподалік лінії зіткнення, Зокрема, це Новобахмутівка, Новокалинове, Авдіївка, Ласточкине, Степове, Тоненьке, Водяне, Нетайлове, Первомайське, Карлівка та Невельське Донецької області.

Мар’їнський напрямок

Минулої доби наші захисники відбили численні атаки противника в районі населеного пункту Мар’їнка. Ворожих обстрілів зазнали Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка та Парасковіївка Донецької області.

Шахтарський напрямок

Ворог наступальних дій не проводив. Обстріляв населені пункти Вугледар, Єгорівка, Павлівка, Пречистівка, Новоукраїнка, Золота Нива, Новомайорське, Шахтарське, Нескучне та Велика Новосілка Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник продовжує вести оборонні дії. Протягом доби обстріляв понад 40 населених пунктів. Серед них Малинівка, Мала Токмачка, Новоандріївка, Малі Щербаки, Плавні Запорізької області та Козацьке, Одрадокам’янка, Ольгівка, Львове, Кізомис та Херсон.

“Внаслідок влучання двох керованих авіаційних бомб по населеному пункту Кізомис, пошкоджено понад 10 житлових будинків мирних громадян. Два повністю зруйновані. Також руйнувань зазнала місцева церква та інша цивільна інфраструктура”, додали в Генштабі.

25 квітня Росія завдала трьох ракетних та 13 авіаційних ударів по території Україні. Також здійснила 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та критичній інфраструктурі населених пунктів. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, повідомив Генштаб.

Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, попередило командування.