Бої за Бахмут: ЗСУ відбивають російські атаки, “вагнерівців” підтримують ВДВ та спецназ

На півдні та заході Бахмута тривають запеклі бої.

Українські сили відбили російські наземні атаки поблизу Богданівки (5 км на північний захід від Бахмута), Новомаркового, Хромового (безпосередньо на північний захід від Бахмута) та Кліщіївки (5 км на південь від Бахмута). Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий заявив, що сили групи “Вагнера” більше не можуть вести бойові дії без підтримки російських ВДВ та підрозділів спеціального призначення, які, за словами Череватого, активізуються в районі Бахмута.

Деякі військові блогери стверджували, що війська “Вагнера” просунулися далі на захід від залізничної станції Бахмут-2. Один військовий блогер стверджував, що бої посилюються на північний захід від Бахмута поблизу Оріхово-Василівки (11 км на північний захід) і Новомаркового (12 км на північний захід).

Українські сили здійснили локалізовану контратаку на північний захід від Бахмута, ймовірно, щоб зменшити тиск на лінію матеріально-технічного забезпечення, що проходить через Хромове. На відео з геолокацією, опублікованому 25 квітня, видно, як українські війська наздоганяють російські позиції на північ від траси О0504 Хромове-Часів Яр. Однак російський військовий блогер заявив, що українська контратака була невдалою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські воїни стримують росіян біля Мар’їнки та Авдіївки

25 квітня російські війська продовжували здійснювати наземні атаки вздовж лінії міста Авдіївка-Донецьк. Геолокаційні кадри народного ополчення так званої “ДНР” 21 квітня показують, що російські війська просунулися на схід у напрямку Невельського (14 км на південний захід від Авдіївки).

У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські наземні атаки поблизу Новокалинового (9 км на північ від Авдіївки), Степового (3 км на північний захід від Авдіївки), Північного (6 км на захід від Авдіївки), Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки), Мар’їнки (безпосередньо на захід від Донецька) і Новомихайлівки (10 км на південний захід від Донецька).

На карті бойових дій російського військового блогера стверджується, що станом на 25 квітня російські війська просувалися на захід від Кам’янки (4 км на північ від Авдіївки) і на південь від Веселого (5 км на північ від Авдіївки). На геолокаційних кадрах так званого “Народного ополчення ДНР” видно, як 1-а Слов’янська та 110-та мотострілецька бригади так званої “ДНР” (1-й армійський корпус) діють на південь від Сіверного та біля Невельського відповідно.

25 квітня російські війська не здійснювали жодних підтверджених або заявлених наземних атак у західній частині Донецької області. Речник ЗСУ Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський заявив, що російська 155-а морська піхотна бригада (ТОФ) знову з’явилася в районі Вугледара, маючи на увазі, що бригада покинула лінію фронту в невстановлений день для відпочинку та відновлення. Дмитрашківський оцінив, що 155-а бригада, швидше за все, не в повній бойовій готовності.