Подоляк відповів на закид Угорщини: “Ми повинні отримати у Росії лише один дозвіл — на її неіснування”

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк не розуміє, чому політики Угорщини коментують майбутнє України та її суверенітет.

Так Подоляк відреагував на слова віцеспікерки парламенту Угорщини Дори Дуро, яка заявила, що Кремль має особисто схвалити вступ України до НАТО, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС відповіли на ганебну заяву угорської політикині про Україну в НАТО

“Чому Угорщина щось коментує щодо суверенітету нашої країни або нашого вибору? Або щось щодо Альянсу, який устами генсека НАТО Єнса Столтенберга зафіксував, що всі, абсолютно всі країни єдині у своїй думці, що Україна повинна бути обов’язковим членом Альянсу, крім Угорщини? Який дозвіл ми повинні отримати у Росії? Ми повинні отримати у Росії лише один дозвіл на неіснування Росії. Тобто ми повинні його отримати нашими Збройними силами, пояснивши Росії, що такі держави неконкурентні і в такому вигляді існувати не можуть. Вони повинні або трансформуватися, або зменшити свій обсяг амбіцій гопника”, – заявив він.

Крім того, Подоляк сказав, що зараз в Угорщині можуть робити будь-які заяви, але після програшу їх спонсора Російської Федерації Україна матиме абсолютну лояльність таких країн як Угорщина.

Раніше представниця ультраправої угорської партії “Наша Батьківщина” Дора Дуро, яка обіймає посаду віцеспікера парламенту, заявила, що без ризику початку війни вступ України до НАТО можливий лише в тому разі, якщо Росія схвалить це у вигляді певної угоди.

Також прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляв, що Україна “фінансово неіснуюча країна”. На його думку, без підтримки партнерів російсько-українська війна одразу закінчиться.