Не захотів слухати брехню: посол Ізраїлю пішов із засідання Радбезу ООН під головуванням Лаврова

Посол Ізраїлю в ООН Ґілад Ердан залишив засідання Ради Безпеки, яке проводив представник РФ Сергій Лавров.

Таким чином Ердан висловив протест проти засідання Радбезу ООН з палестинського питання, яке відбувається у День пам’яті загиблих солдатів Ізраїлю та жертв терору напередодні Дня незалежності країни, повідомляє The Times оf Israel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль зробив заяву щодо передачі Києву летальної зброї

Разом із послом засідання залишила ізраїльська делегація, перед тим запаливши в залі електричну свічку на честь ізраїльтян, які загинули під час терактів.

“Мені шкода, але я відмовляюся провести цей священний день, слухаючи брехню та осуд. Ці дебати ганьблять полеглих, і Ізраїль не братиме в них участі”, заявив посол.

Ердан звинуватив міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, який вів сесію, в упередженості та звинуватив Раду Безпеки в лицемірстві за те, що вона зосередилася на Ізраїлі, ігноруючи дестабілізуючу діяльність Ірану в регіоні.

Відмова Росії відкласти дебати була розцінена як помста Ізраїлю за підтримку України.

На зустрічі у вівторок міністр закордонних справ Палестинської автономії Ріяд аль-Малікі пов’язав сесію із 75-м Днем незалежності Ізраїлю, який починається у вівторок ввечері. Палестинці називають утворення Ізраїлю “Накба”, арабським словом, що означає катастрофу.

Малікі і Лавров також провели двосторонню зустріч в ООН у вівторок.

Лавров заперечив, що засідання відбулося в День пам’яті через політичні причини, додавши, що ООН “не може підлашувати розклад під усі держави-учасниці”.