Бояться ЗСУ: росіяни посилюють оборону Севастополя

Російські окупанти встановили шість ешелонів оборони в міській бухті Севастополя.

Вони патрулюють з кораблів і вертольотів і навіть задіяли бойових дельфінів. Про це розповів OSINT-аналітик, який веде Twitter-акаунт HI Sutton.

Після успішної атаки ЗСУ на севастопольський порт у жовтні 2022 року біля входу в бухту розмістили бонові загородження. Встановили перед входом два шари плавучих сіток, перекрили частину проходу шістьма баржами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи у Севастополі: у ЗСУ відреагували на заяви окупантів

“Мало що може бути помітнішою ознакою більш оборонної позиції Росії, ніж шість шарів сіток та бонових загороджень через севастопольську гавань. Посилений захист насамперед спрямований на морські безпілотники України. Напад 24 квітня 2023 року на кримський порт показує, як розжарюється обстановка”, пише експерт.

У жовтні 2022 року була атака морських безпілотників на Севастополь. Кораблі серйозних пошкоджень не отримали, але це виявило неефективність старих методів захисту. У листопаді окупанти додали потужніші захисні бонові загородження.

“Посилена оборона здавалася більш серйозною, про що багато хто міг подумати на початку війни. Проте 22 березня 2023 року українські морські безпілотники знову завдали удару. Хоч вони не завдали серйозної шкоди, але проникли у внутрішню гавань. Останні засоби захисту, ймовірно, є відповіддю на це. Ще два шари плавучих мереж були розміщені із зовнішнього боку входу в гавань. Там стоїть на якорі низка з шести великих понтонних барж. Фактично вони розширюють стіну гавані, звужуючи вхід. Імовірно, між ними натягнуті додаткові перешкоди”, пояснив експерт.

У тимчасово окупованому росіянами Севастополі пролунали вибухи. “Губернатор” міста Михайло Развожаєв заявив про атаку надводних безпілотників.

У тимчасово окупованому Криму ще обов’язково повторяться вибухи на зразок тих, що пролунали вночі 24 квітня в Севастополі. Так кримську “бавовну” прокоментувала начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк.