Скільки чоловіків призовного віку за рік отримали дозвіл на виїзд за кордон: статистика

Від початку повномасштабної війни й до кінця 2022 року 96 442 чоловіки призовного віку отримали дозвіл на виїзд за кордон.

Однак 30 068 чоловіків не скористалися наданим дозволом. Про це йдеться в попередньому звіті Тимчасової слідчої комісії Ради.

Комісія зазначає, що навіть за наявності дозволу на виїзд 3 178 чоловіків не змогли підтвердити мети свого виїзду. Відтак їх не випустили з України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям тепер треба більше довідок для виїзду за кордон

Водночас комісія зафіксувала, що багато чоловіків не повернулися після того, як сплив їхній термін перебування за кордоном.

Загалом це 9 373 людини, або 11,17% від загальної кількості. Найбільше таких випадків фіксується з дозволами, виданими в Харківській, Тернопільській та Волинській областях.

7 березня прикордонники розповідали, що за час війни затримали понад 11 тисяч порушників, які намагалися виїхати поза пунктами пропуску. Ще понад 4 тисячі намагалися виїхати з підробленими документами.

У Міністерстві внутрішніх справ України нагадали, які документи необхідно мати водію для перетину українського кордону.

Зокрема, якщо особа не є власником авто, то із собою потрібно мати ще додаткові документи. Про це повідомляє пресслужба МВС.