Уряд продовжив карантин в Україні через пандемію Covid-19

Уряд України продовжив карантин у країні на два місяці у зв’язку за пандемією Covid-19.

Востаннє Кабмін продовжував карантин до 30 квітня 2023 року. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінець епохи: у Китаї скасували маски проти Covid-19

За його словами, уряд вніс зміни до розпорядження Кабміну “Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту в режим надзвичайної ситуації” та постанову “Про встановлення карантину та введення обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Сovid-19, спричиненої коронавірусом”.

“Продовжено для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режим надзвичайної ситуації до 30 червня 2023 року. Також продовжено карантин на всій території України до 30 червня 2023 року”, уточнив Мельничук.

Нове дослідження показало, що вино може знизити ризик зараження Covid-19.

Цей висновок поширюється і на білі сорти напою, і на шампанське. Результати дослідження було опубліковано у журналі Frontiers In Nutrition.

Фахівці лікарні Shenzhen Kangning Hospital у Китаї проаналізували дані, що зберігаються у британській базі UK Biobank

Згідно зі звітом, у людей, які випивають п’ять і більше келихів червоного вина на тиждень, ризик заразитися Covid-19 знижувався на 17%. Вчені вважають, що це пов’язано з високим вмістом поліфенолу у напої, що допомагає боротися з вірусом.