Смартфони і наступи у 3-4 хвилі: Сирський розповів про тактику ворога

Російські окупанти використовують смартфони зі спеціальним програмним забезпеченням.

Безпосередньо об’єкт атаки штурмує ворожа група чисельністю до 10 осіб. Бойова техніка застосовується росіянами вкрай рідко. Про це розповів командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“У міських умовах противник застосовує довготривалі артилерійські обстріли для вогневого впливу на об’єкт атаки. Безпосередньо об’єкт атаки штурмує група чисельністю до 10 осіб зі стрілецькою зброєю”, сказав генерал.

Окупанти проводять наступ у 3-4 “хвилі”, розповів Сирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найзапекліші бої відбуваються у районах двох міст Маляр

“Командири штурмових груп (російських окупантів. Gazeta.ua) використовують смартфони зі спеціальним програмним забезпеченням “Alpine Quest GPS”. В якій нанесені координати позицій наших вогневих засобів, об’єкти атаки, маршрути висування до них, а також завдання сусідніх підрозділів”, сказав генерал.

Зі слів Сирського, у кожній бригаді (полку) окупантів на основі мотострілецьких рот, посилених танками, вогнеметними, мінометними і протитанковими підрозділами сформовані окремі штурмові загони “Шторм”.

Їх ворог використовує для відновлення втрачених позицій.

Для ведення штурмових дій окупанти активно застосовують танкові та артилерійські підрозділи, після чого переходять в атаку штурмові підрозділи, розповів генерал.

Під час штурмових дій росіяни застосовують безпілотники для корегування вогню артилерії, сказав Сирський.

Російські окупанти зосереджуються на на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському і Мар’їнському напрямках. Вчора Сили оборони України відбили 43 атаки ворога на цих напрямках.

За 426 днів українські воїни знищили 7151 броньованих машин окупантів, 3688 танків, 308 літаків і 294 гелікопетрів. “200-х” 187 770 окупантів.