СБУ нейтралізувала міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агентів

Служба безпеки України нейтралізувала розгалужену міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агентів.

До її складу входило шість ворожих поплічників. У месенджерах та заборонених соцмережах вони поширювали дезінформацію та кремлівські наративи про війну в Україні. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Більшу частину деструктивного контенту зловмисники брали з інтернет-ресурсів країни-агресора.

Так, у Києві викрито 37-річного мешканця столиці, який у російській соцмережі “Вконтакте” закликав до масових убивств українців. Також він агітував щодо застосування міжконтинентальних балістичних ракет “Сатана” проти західних країн-партнерів нашої держави.

Крім цього, зловмисник намагався дискредитувати українських військових, у тому числі захисників “Азовсталі”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Спакували” зрадника, який наводив артудари РФ по ЗСУ в Бахмуті

В Одеській області блоковано інформаційно-підривну діяльність мешканки регіону, яка адмініструвала декілька прокремлівських Telegram-каналів.

На цих ресурсах вона розміщувала публікації із закликами до обстрілів українських міст та поширювала фейки про кількість загиблих оборонців України.

На Миколаївщині повідомлено про підозру дружині настоятеля одного із храмів РПЦ в Україні. У листуваннях з мешканцями громади жінка схвалювала воєнні злочини окупантів, а також репостила антиукраїнські матеріали росмедіа.

У Харкові: кіберфахівці СБУ задокументували злочинну діяльність жительки міста, яка в “Одноклассниках” закликала до співпраці з бойовиками та окупаційною адміністрацією у захоплених районах на сході України.

У Черкаській області викрито двох мешканців регіону, що популяризували учасників окупаційних угруповань РФ та “героїзували” їхні злочини.

У Хмельницькій області Служба безпеки України викрила керівництво однієї з центральних районних лікарень на виготовленні фіктивних медичних довідок для ухилянтів.

Посадовці “продавали” фіктивні документи для отримання групи інвалідності і “списання” з військової служби за станом здоров’я. Про це СБУ повідомила у понеділок.

“Прибуток” фігурантів сягав $150 тис. (понад 5,5 млн грн) на місяць.