Під Бахмутом “вагнерівці” пішли на штурм: чим завершився бій

На Бахмутському напрямку фронту українські воїни ліквідували 50 штурмовиків приватної військової компанії “Вагнера” зі зброєю та технікою.

Результативно відпрацювали по найманцях бійці Держаної прикордонної служби у взаємодії зі Збройними силами України, повідомила пресслужба ДПСУ 25 квітня.

Час проведення операції у повідомленні не уточнили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Бахмут триває: останні новини з передової від ISW

У бою з “вагнерівцями” брав участь підрозділ офіцера-спецпризначенця, керівника аеророзвідки зведеного прикордонного загону з позивним “Школьник”.

“Нагороджений (“Школьник”. Gazeta.ua) орденом “За мужність” третього ступеня та іменною вогнепальною зброєю”, додали в ДПСУ.

Україна не може відмовитися від утримання Бахмута на Донеччині. Якщо місто захоплять, це може відкрити Росії плацдарм для наступу на Краматорськ і Слов’янськ, сказав президент Володимир Зеленський.

Бахмутський напрямок залишається епіцентром бойових дій. Ворог збільшує активність важкої артилерії та кількість авіаційних ударів. Бої за Бахмут тривають. Ситуація контрольована, повідомляв командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

Захопити Бахмут окупанти намагаються вже декілька місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.