“Закінчімо роботу” – Байден оголосив про балотування в президенти США

Чинний лідер Сполучених Штатів Америки США Джо Байден братиме участь у наступних президентських виборах 2024 року.

Про це він оголосив у промовідео до передвиборчої кампанії, яке поширив у Facebook 25 квітня.

“Кожне покоління має момент, коли йому довелося відстоювати демократію. Відстояти свої основні свободи. Я думаю це наше. Ось чому я балотуюсь на переобрання президентом США. Приєднуйся до нас. Закінчімо роботу”, написав Байден.

Промовідео триває понад 3 хв. Відеоряд демонструє президентську діяльність Байдена. Ролик озвучує безпосередньо президент США.

“Коли я балотувався в президенти чотири роки тому, я сказав, що ми ведемо битву за душу Америки. І ми все ще перебуваємо в цій битві”, зазначив Байден у відео.

“Питання, яке стоїть перед нами, полягає в тому, чи матимемо ми найближчими роками більше свободи чи менше. Більше прав чи менше… Я знаю, яку відповідь хочу чути, і думаю, ви теж знаєте. Зараз не час для самозаспокоєння. Ось чому я балотуюся на новий термін”, додав Байден у ролику.

Президентські вибори у США відбуваються що чотири роки. Наприкінці 2020 року перемогу здобув Джо Байден, який став 46-м президентом. Повноваження Дональда Трампа закінчилися 6 січня 2021 року. Наступні вибори президента у США заплановані на 5 листопада 2024 року.

Джо Байден неодноразово висловлював готовність до нових президентських перегонів, але не робив офіційної заяви.