“Спакували” зрадника, який наводив артудари РФ по ЗСУ в Бахмуті

Служба безпеки України викрила ще одного поплічника ворога, який “наводив” російські артудари по військових об’єктах на Донеччині.

Зловмисником виявився мешканець Білозерського району, який у липні минулого року дистанційно вийшов на окупантів і запропонував їм свою допомогу у війні проти України, повідомила 25 квітня пресслужба СБУ. Зраднику загрожує до 15 років ув’язнення.

“Він збирав для загарбників інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на Бахмутському напрямку. Особливо ворога цікавили розвіддані щодо розташування радіолокаційних станцій українських військ. Крім того, фігурант передавав загарбникам координати базування українських військових на території регіону. Потім за його наводкою рашисти здійснювали артилерійські обстріли військових об’єктів”, ідеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали фігуранта під час виконання ворожого розвідувального завдання. Комунікацію з агресором він підтримував через “зв’язкового” представника створеної окупантами “міліції” так званої ЛНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арештували активи дружини Медведчука на понад 1 млрд грн

За його вказівками колаборант виходив на місцевість і збирав розвіддані, які потім передавав ворогу з детальним описом розташування військових об’єктів та прилеглої території, нанесенням точок геолокації, через месенджер в одній із популярних соцмереж.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено мобільний телефон і ноутбук, які він використовував для листування з окупантами.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру. Наразі він перебуває під вартою.

Служба безпеки України затримала двох зрадників з Державної служби з надзвичайних ситуацій, які допомагали ворогу під час окупації Київщини. На початку російського вторгнення у лютому-березні 2022 року вони підпалили пожежно-рятувальну частину.

Зловмисниками виявилися двоє посадовців 41-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС у Київській області. Під час окупації Вишгородського району вони підтримали російських загарбників і запропонували їм свою допомогу. На виконання ворожої вказівки торік 22 березня зрадники підпалили приміщення пожежної частини в селищі Іванків.