Арештували активи дружини Медведчука на понад 1 млрд грн

Суд арештував приховані активи дружини підозрюваного у державній зраді екснардепа Віктора Медведчука у металургійному гіганті України на понад 1 млрд грн.

Арештовано корпоративні права Оксани Марченко в АТ “Запорізький завод феросплавів”, повідомила 25 квітня Служба безпеки України.

“Рішення суду стосується 13,7% акцій підприємства, якими дружина Медведчука володіє через чотири офшорні компанії. Запорізький завод феросплавів є монопольним виробником металевого мангану в Україні і входить до списку найбільших металургійних компаній в Європі. Арешт активів убезпечить їх від продажу чи перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь нашої держави”, ідеться в повідомленні.

Раніше завдяки СБУ арештували майно Марченко на загальну суму понад 6 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд заочно арештував дружину Медведчука та її директорку

Заходи проводили у межах кримінального провадження за підозрою дружини Медведчука у фінансуванні російських окупаційних угруповань.

Цьогоріч у лютому слідчі повідомили фігурантці про підозру. Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Торік у квітні президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон. Оксана Марченко втекла в Росію.

У вересні Медведчука передали росіянам в рамках обміну під час звільнення з російського полону 215 українських захисників.

У січні президент позбавив громадянства України народних депутатів Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна і Андрія Деркача. Після цього Верховна Рада позбавила їх мандатів.

11 квітня Служба безпеки України оголосила Марченко в розшук. Суд також арештував приховані активи дружини Медведчука на понад 440 млн грн.