Зеленський відреагував на ракетний удар РФ по центру Куп’янська

Уранці 25 квітня російська армія завдала руйнівного удару по центру Куп’янська на Харківщині.

Наразі відомо про загиблу працівницю музею та 10 поранених, повідомив у вівторок президент Володимир Зеленський. Під завалами ще є люди.

“Куп’янськ, центр міста, краєзнавчий музей. Країна-терористка робить усе, щоб знищити нас повністю: нашу історію, нашу культуру, наших людей, абсолютно варварськими методами вбиваючи українців. Не маємо права про це забувати ні на секунду. Маємо й будемо відповідати! Вічна памʼять загиблій і співчуття рідним. А відповідальність усіх винних у цих воєнних злочинах точно буде, і буде безжальною”, написав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найзапекліші бої ідуть за Бахмут і Мар’їнку: головне зі зведення ЗСУ

Ліквідація наслідків обстрілу триває. Залучені всі необхідні служби.

Окупанти атакували Куп’янськ із зенітно-ракетного комплексу С-300. Унаслідок ракетного удару по центру міста 10 цивільних отримали поранення. Троє з них госпіталізовані, сім мають легкі ушкодження та отримали допомогу на місці.

Росіяни використовують ракети С-300 в Україні від початку помномасштабного вторгнення. Навіть модифікують їх та перероблюють для ураження наземних цілей.

С-300 не є новітньою зброєю. Її виробництво почалося ще 1975 року в СРСР. Ракети С-300 можуть протидіяти балістичним ракетам малого та середнього радіусу дії, цілям на низьких висотах.